WINTER KLEDINGTRENDS

What is new deze winter? Hier de grootste trends voor dit najaar! Met natuurlijk tips om deze items in een duurzame variant te scoren.

WIJDE KLEDING

Waar skinny jeans de afgelopen jaren favoriet waren en veel mensen niet anders meer willen zien we weer steeds meer volume terugkomen. Broeken met hoge tailles en wijde pijpen maar ook rokken, truien en jassen hebben weer veel volume. Wijde mouwen, bredere schouders en alles oversized: losse kleding is in.

OPVALLENDE DECORATIES

Het opvallendste deel van jouw outfit? De mouwen. In de zomer zagen we de trompetmouw al veel voorbijkomen maar ook in het najaar mogen mouwen niet alleen wijder, maar ook opvallender. Decoraties, linten, strikken, rimpels of een ander materiaal dan de rest van je shirt, blouse, trui of jas. Ook pofmouwen zijn weer helemaal terug van weggeweest.

STREPEN EN RUITEN

Met strepen zit je eigenlijk altijd wel goed, maar dit najaar zijn strepen helemaal top. Horizontaal, verticaal, dun, dik, veel, weinig: alles is goed: Daarnaast zien we ook de ruiten weer terugkomen, zowel in broeken als in tops.

JASSEN MET VOLUME

Waar de broeken en shirts weer steeds wijder mogen worden geldt hetzelfde ook voor de jassen. Grote oversized jassen waar je je heerlijk in kunt verstoppen tegen de kou zijn helemaal in. Ook de kragen hebben veel volume en zijn vaak breed tot aan de schouders. Tot slot zijn de gewatteerde jacks niet weg te denken: lekker warm!

Deze trends zul je de komende maanden dus veel voorbij gaan zien komen op straat.