Vegan junk food bar

Wie denkt aan vegan eten denkt misschien (onterecht) aan alleen maar groenten en ‘healthy super foods’. Maar niks is minder waar en de Vegan Junk Food Bar bewijst dit. Naast super lekker én Instagram waardig zijn alle gerechten van de VJFB volledig plantaardig / veganistisch. Dit houdt in dat de gerechten vegetarisch zijn en dat er daarnaast ook geen andere dierlijke producten in zijn verwerkt (zoals kaas, ei , melk , room etc.).

Dit populaire Amsterdamse restaurant opende een jaar geleden zijn eerste vestiging en heeft er inmiddels al drie, waaronder 2 BurgerBars in Amsterdam West (Staringplein) en Amsterdam Oost (Eerste van Swindenstraat) en 1 een VJFB restaurant op het Marie Heinekenplein in de Pijp, waar je naast heerlijke burgers en snacks ook andere plantaardige specials kan eten waaronder vegan shoarma, fish and chips en chicken tortilla.

Plantaardig eten levert een behoorlijke milieuwinst op. De veehouderij is namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en is daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Daarnaast wordt er voor het produceren van van vlees, zuivel en eieren op grote schaal veevoer (zoals soja en maïs) verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt, wat inefficiënt is aangezien je deze landbouwgrond beter direct zou kunnen gebruiken voor menselijke consumptie. Dit zou bijdragen aan de vermindering van het wereldvoedselprobleem. Met een plantaardige maaltijd kies je dus voor een duurzaam alternatief en draag je bij aan een schonere en leefbare planeet!

Bij de VJFB kun je terecht voor een volledig plantaardige lunch, diner of snack! Dus als je bewust en duurzaam wil cheaten ben je bij de VJFB aan het juiste adres!

Adres:

Staringplein 22, Amsterdam

Marie Heinekenplein 9, Amsterdam

Eerste van Swindenstraat 389, Amsterdam

Websitehttps://www.veganjunkfoodbar.com/

Lees meer over plantaardig etenhttps://www.veganisme.org/

Volg Inspiring Stories ook op Instagram en Facebook