Hi sustainable fashion lover! Leuk dat je onze website bezoekt. Op Inspiring Stories verzamelen wij de mooiste verhalen en producten van duurzame merken op één platform.
Wij staan altijd open voor nieuwe merken en ingevingen. Jouw merk ook op Inspiring Stories? Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie.
Swipe to the left
Sparen voor je kleding?

Sparen voor je kleding?

By May 28, 2017 482 Views No comments

'Elke maand schrijft Lidia, bekend van de duurzame fashionblog allaboutfairfasion.nl, iets over haar inspiratiebronnen. Deze maand gaat het over sparen en het boek 'Slow Fashion' van Safia Minney.'

Sparen voor je kleding, iets wat ik nooit gedaan heb. Ik ben er wel mee opgevoed, maar ik lijk het niet echt in me te hebben, haha. Toen ik mijn eerste kleedgeld kreeg, kocht ik gelijk een paar oranje dr. Martens en toen was ook gelijk mijn budget op. Gelukkig had ik geen winterjas nodig op dat moment.

Ik ben nu het boek 'Slow fashion' van Safia Minney aan het lezen wanneer het lukt om er tijd voor vrij te maken. Saffia Minney is een pionier op het gebied van eerlijke kleding, zo ook haar kledingmerk People Tree. In het boek staan interviews met en artikelen over verschillende mensen die op een bepaalde manier bezig zijn met duurzame en/of eerlijke mode. Zo ook een interview met o.a. Livia Firth, die celebs op de rode loper wil aanzetten tot het dragen van duurzaam geproduceerde kleding als voorbeeld voor de rest van de wereld. Ze doet dit al heel lang en ze heeft succes.

In het boek verteld Livia Firth het volgende: 'When I was a student, I saved for a whole year to buy for myself a MaxMara coat. There was a that mentality then; there wasn't the same fast fashion 20 years ago. That's why I say we are becoming poorer and poorer in the current situation that the international fast-fashion companies have created. We can't afford to buy houses any more, but we feel a little bit 'rich' because can go and buy these clothes.'

Dit stukje bleef een aantal weken in mijn hoofd hangen. Vooral rondom de jas die ik zo graag wil hebben. Hemp Hoodlamb heeft supermotie duurzame jassen van Hennep. Ze zijn ook behoorlijk duur voor mij en daarom twijfel ik heel erg of ik er een zal kopen. Echter de prijs is eerlijk en waarschijnlijk heel normaal voor zo'n jas. Ik heb besloten dat ik er geen ga kopen dit jaar, maar wel ga sparen voor een super warme, fijne, Hemp Hoodlamb jas voor volgend jaar.

Hoe doen jullie dat? Spaar je voor bepaalde kledingstukken, of koop je het wanneer je het wilt hebben?