Hi sustainable fashion lover! Leuk dat je onze website bezoekt. Op Inspiring Stories verzamelen wij de mooiste verhalen en producten van duurzame merken op één platform.
Wij staan altijd open voor nieuwe merken en ingevingen. Jouw merk ook op Inspiring Stories? Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie.
Swipe to the left
Must see: The True Cost

Must see: The True Cost

By Julia de Roo May 8, 2018 327 Views No comments

In deze blogpost lichten we een van onze favoriete documentaires uit: The True Cost. Deze documentaire gaat over de ‘fast fashion industry’ en dan vooral over de misstanden binnen deze industrie. In deze industrie worden kledingstukken zo goedkoop mogelijk geproduceerd en daarna voor een klein prijsje verkocht aan de consument. Deze manier van produceren gaat ten koste van mensenrechten. De (vaak Aziatische) arbeiders in fabrieken worden onderbetaald, uitgebuit en moeten werken onder vreselijke omstandigheden. Arbeiders worden mensonterend behandeld, en dat allemaal omdat wij zo graag een goedkoop t-shirtje willen scoren.

De documentaire laat ook zien hoe adverteerders onze vraag naar ‘fast fashion’ en goedkope items voeden en ons wijsmaken van alles en nog wat nodig te hebben om stijlvol te kunnen zijn. We leven in een samenleving waarin kledingstukken worden verkocht alsof het wegwerpproducten zijn, en dat zijn het niet.

We hoeven uiteraard niet allemaal onmiddellijk te stoppen met het kopen van kleding, maar we moeten ons wel bewust worden van de manier waarop onze aankopen worden geproduceerd en nagaan of er in dit proces eerlijk is gehandeld. Het grote probleem is namelijk dat merken niet bereid zijn te investeren in de mensen die de kleding maken. En door het kopen van kleding van deze merken, werk je indirect mee aan dit probleem. Stop met je ogen sluiten voor deze realiteit en gebruik jouw kracht als consument om bij te dragen aan een eerlijkere mode industrie, want dat is mogelijk! Er zijn tegenwoordig genoeg voorbeelden van merken die én prachtige kledingstukken maken én op een manier produceren waarbij er geen mensen lijden. Informeer jezelf en maak een bewuste keuze waarmee je bijdraagt aan een betere toekomst voor mens en natuur.

‘The True Cost’ is te vinden op Netlfix. Ga hem zeker kijken want het is een echte eye-opener en daarnaast een prachtige en duidelijke documentaire die zeker de moeite waard is.

Heb jij The True Cost al gezien? Laat ons weten wat je ervan vond in de reacties.