Hi sustainable fashion lover! Leuk dat je onze website bezoekt. Op Inspiring Stories verzamelen wij de mooiste verhalen en producten van duurzame merken op één platform.
Wij staan altijd open voor nieuwe merken en ingevingen. Jouw merk ook op Inspiring Stories? Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie.
Swipe to the left
Minimalisme

Minimalisme

By Irina Touw December 15, 2017 388 Views No comments

Minimalisme is steeds populairder aan het worden. Maar wat is het nu precies en waarom gooien mensen ineens zoveel spullen weg?

Wat is minimalisme?

Minimalisme is het opzettelijk en bewust bevorderen van dat waar we de meeste waarde aan hechten en dat verwijderen wat ons daarvan weerhoudt. Je richt je als het ware op dat wat voor jou belangrijk en essentieel is. Aan jezelf om dat uit te zoeken door jezelf de juiste vragen te stellen. Doordat je met minder genoegen neemt koop je niet alsmaar nieuwe spullen, wat weer duurzaam is.

Hoe begin je met minimalisme?

Begin bij één ruimte in je huis en begin klein. Begin bijvoorbeeld met spullen die je het makkelijkst weg kunt doen. Beginnen is heel erg belangrijk: dan realiseer je je namelijk hoe krachtig het is.

Hoe je dan precies dingen weg gooit? Je stelt jezelf bij ieder item af of je iets het afgelopen jaar nog hebt gebruikt en als dit niet zo is waarom niet? Ga je het het komende jaar zeker weten wel gebruiken? Wordt je er gelukkig van? Zo niet, dan kan het weg.

Vervolgens is het ook heel erg belangrijk om niet meteen weer te beginnen met kopen. Het is heel erg verleidelijk om weer nieuwe schoenen te kopen wanneer je een oud stel hebt weggedaan (gedoneerd of verkocht bijvoorbeeld), maar op die manier lukt het je nooit om te minimaliseren. En mocht je nu toch nog dingen gaan kopen, vraag jezelf dan af of je het echt nodig hebt en of het duurzaam is.

Neem de tijd. Je hebt waarschijnlijk ontzettend veel spullen in huis dus het duurt wel even voor je alles doorgenomen hebt. Doe alles in kleine stapjes, zodat je ook daadwerkelijk de tijd hebt om alles goed uit te zoeken en weer kwijt te raken. Want ook dit laatste kost tijd.

Dit is hoe je begint met een minimalistische levensstijl. Begin klein en bouw het steeds verder uit. Dan kom je er wel.