Hi sustainable fashion lover! Leuk dat je onze website bezoekt. Op Inspiring Stories verzamelen wij de mooiste verhalen en producten van duurzame merken op één platform.
Wij staan altijd open voor nieuwe merken en ingevingen. Jouw merk ook op Inspiring Stories? Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie.
Swipe to the left
DIY Sint Cadeaus

DIY Sint Cadeaus

By Jip Kelderman November 28, 2016 944 Views No comments

De decembermaand is altijd knus en gezellig. Lekker eten, cadeautjes en quality-time met vrienden en familie. Het enige nadeel is dat deze maand vaak wat meer geld kost, vooral gezien de cadeautjes die bij zowel Sinterklaas als Kerst komen kijken. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor: steek je handen uit de mouwen en maak die cadeautjes gewoon zelf! Een stuk goedkoper, beter voor het milieu en ook nog eens leuk om te doen. Overtuigd? Wij hebben de 5 leukste DIY-sinterklaascadeautjes voor je op een rijtje gezet.

Een quoteschilderij

Tegenwoordig ontbreken ze niet meer in een typisch Nederlands huis: quoteschilderijen. Je hebt ze vast weleens gezien. Een schilderij aan de muur met een inspirerende of vrolijke tekst, zoals ‘What I love most about my home is who I share it with’. Maar ze zijn al snel boven de 40 euro in de winkel. Gelukkig kun je ze heel makkelijk zelf maken en je hebt er ook niet veel voor nodig. Alleen een canvasdoek, verf en een leuke quote! Is mooi schrijven niet helemaal jouw ding? Dan kun je er ook voor kiezen om een leuke quote op te zoeken op Pinterest of Google, deze uit te printen op dik papier en in te lijsten. Ook kun je er meerdere uitprinten en aan een touw hangen met knijpers of in de muur spijkeren, zodat je een soort quotecollage krijgt.

Confetti theelichtjes

Het ziet er supervrolijk uit en je hebt het zo gemaakt: confetti theelichtjes. Koop blanco goedkope glaasjes bij een kringloopwinkel of gebruik eigen oude glazen. Pak dan verschillende kleurtjes nagellak en zet stipjes op de buitenkant van het glas. Laat het even opdrogen en klaar is Kees. Oefening baart kunst, dus maak je geen zorgen als de eerste er nog niet uitziet als een meesterwerk van Picasso.

Plantjes in kopjes

Blaas een nieuw leven in oude koffiekopjes en doe er een klein plantje in. Leuk als decoratie, maar ook handig. Je kunt namelijk ook zelf kruiden planten in het kopje en in de keuken zetten. Dan heb je dus altijd verse kruiden tot je beschikking en het ziet er ook nog supervrolijk uit.

Snoepjes in een potje

Dit cadeautje ziet er superschattig uit en is ook heel goedkoop. Wat je doet: pak een lege glazen pot van appelmoes of erwtjes. Doe daar zijn of haar favoriete snoepjes in of, als je dat niet weet, andere snoepjes met vrolijke kleurtjes. Knip dan een klein stukje stof uit (in het kader van Sinterklaas kun je het beste jute gebruiken) dat je kan gebruiken als deksel. Bind daar een touwtje omheen met (optioneel) een kaartje en je bent klaar!

Ballon met briefjes

Een ander creatief cadeautje is de ballon met briefjes. Als eerst knip je een paar strookjes papier uit. Daarop schrijf je dingen die jullie samen kunnen doen of lieve berichtjes. Bijvoorbeeld: tegoedbonnetje voor een filmavondje bij jou thuis, tegoedbon voor een picknick in het bos, maar ook complimentjes. Laat je creativiteit de vrije loop en gegarandeerd dat iemand daar heel blij mee zal zijn! Daarna rol of vouw je de briefjes op en stop je ze in een grote ballon (deze kun je per drie kopen bij de Hema voor €1,50). Vervolgens kies je nog andere supplementen voor in de ballon, zoals confetti of glitters. Blaas de ballon daarna op, doe er een knoopje in en zet hem op een stokje. Om de briefjes te kunnen lezen, moet de ballon lek geprikt worden en valt de rest van de inhoud er ook uit. Erg leuk effect, maar wel veel werk om op te ruimen. Kijk dus goed uit waar je het doet!

Heb je nog geen outfit voor pakjesavond en kerst? Bekijk onze jurkjes hier.