HI SUSTAINABLE FASHION LOVER! LEUK DAT JE ONZE WEBSITE BEZOEKT. OP INSPIRING STORIES VERZAMELEN WIJ DE MOOISTE VERHALEN EN PRODUCTEN VAN DUURZAME MERKEN OP ÉÉN PLATFORM. WIJ STAAN ALTIJD OPEN VOOR NIEUWE MERKEN EN INGEVINGEN. JOUW MERK OOK OP INSPIRING STORIES? STUUR ONS EEN MAILTJE OF BEL ONS VOOR MEER INFORMATIE.

Natuurlijke Shampoo

Hoewel we ons vaak zorgen maken over wat er gebeurt met ons eten en cosmetica, vergeten we regelmatig de ingrediëntenlijst te checken van een ander belangrijk dagelijks product: shampoo. En tja, hoe kan het ook anders, er zitten ook in je commerciële shampoos ingrediënten die je gezondheid kunnen schaden.
Het meest gebruikte ingrediënt: natriumlaurelsulfaat (beschreven in het Engels als: sodium laurel sulphate (SLS)). Dit ingrediënt behoort tot de gevaarlijkste kankerverwekkende stoffen ter wereld. Niet schrikken hoor, maar dit zat zelfs in Agent Orange (de chemische nevel in de Vietnamese oorlog).

SLS wordt gebruikt omdat het goedkoop is en goed schuimt. Helaas denken consumenten nog steeds dat veel schuim schoner haar betekent. SLS is heel goed in vet verwijderen, daarom wordt het gebruikt als motoren reiniger en als garage en keukenvloer schoonmaakmiddel.

SLS is niet alleen zeer irriterend voor ogen en huid, het wordt ook geabsorbeerd door de huid en zorgt voor interne ontstekingen in de luchtwegen en andere organen. Een recente studie liet zelfs zien dat SLS de haarfollikels beschadigt en naast haaruitval ook kale plekken veroorzaakt.

Genoeg enge verhalen! Het is tijd om de SLS-beladen shampoos in je badkamer te vervangen voor een van deze fantastische SLS-vrije shampoos:

ELAVE

Elave gevoelige shampoo is een zeer milde sulfaat-vrije shampoo geschikt voor alle haartypen inclusief droog, beschadigd en gekleurd haar. De formule (shampoo en conditioner) reinigt en herstelt het haar onmiddellijk en voorziet van blijvende hoofdhuid comfort. Dit geeft je naast gezond ook glanzend, zacht en makkelijk te stylen haar.

OOLABOO

Met superfoods worden voedingsmiddelen bedoeld die niet alleen supergezond, maar ook zeer voedzaam zijn.

Dat begreep het bedrijf Oolaboo als geen ander. ‘Linking inner en outer beauty’ is Oolaboo’s slogan. Oftewel, wat goed is voor onze binnenkant, is ook geschikt voor onze buitenkant en dat is ook het principe van superfoods.

Oolaboo is in haar laboratoria erin geslaagd om de bijzondere werkzame stoffen van superfoods te verwerken in 18 verzorgende haar- en huidproducten. Aan de basis van hun product ligt Matcha: de oudste en meest zeldzame theesoort van Japan.

Voor de nieuwe Oolaboo collectie moet je wel wat geld opzij zetten maar is het proberen waard!

OLIVEDA

Het idee van een de olijfboom therapie ontstond al jaren geleden. Nadat meer en meer mensen de potentie hebben bevestigd, is de olijfboom therapie een bewezen succes. De meeste shampoos bevatten 70% water maar Oliveda vervangt deze 70% door het elixer (ingedikt, stroperig aftreksel) van een olijfblad.

Dit is dus geen olie, maar een waterig, sterk geconcentreerd aftreksel van het olijfblad, waarvan de olijfboom wel 4000 jaar oud kan zijn met zeer hoge vitaliteit.

De hoge levensenergie in hun producten leidt terug naar Oliveda’s eigen berg olijfbomen. Ze staan al eeuwenlang in een beschermd natuurgebied in Zuid Spanje en groeien zoals de natuur het wil.

Benieuwd naar deze healthy plek én zelf mediteren in een olijfboomhuis? Bij Oliveda kan dit allemaal!

X