Meet Linda

Meet Lidia, blogger van allaboutfairfashion.nl!

Wat ontzettend leuk dat ik me hier op Inspiring Stories mag voorstellen als blogger! Ik ben Lidia een fair fashionista met een grote liefde voor fotografie en koffie. Samen met mijn partner heb ik drie kleine kinderen en als gezin dragen we zo veel mogelijk eerlijke en/of duurzame kleding.

Ik ben ook blogger op allaboutfairfashion.nl, waar ik mijn ervaringen met eerlijke mode, eerlijke winkels, eerlijke merken en eigenlijk alles rondom eerlijke kleding deel. Het liefst is alles wat ik deel ook een beetje bereikbaar voor de gemiddelde Nederlander.

Een andere uitdaging die ik in 2017 ben aangegaan is de ‘one dress, one year’ actie. Ik draag een heel jaar lang dezelfde jurk om meer aandacht te vragen voor de situatie in de kledingindustrie. Daarbij wil ik graag 15.000 mensen bereiken die allemaal een euro doneren aan Solidaridad. Een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor arbeiders en consumenten in de hele katoen en textiel keten. De meeste makers van onze kleding leven en werken namelijk onder treurige omstandigheden, ze krijgen slecht betaald en (seksueel) geweld op de werkvloer is geen uitzondering voor deze mensen. Volgens Schone Kleren Campagne is 99% van onze kleding niet ‘schoon.’ Dat betekend dat ze onder slechte omstandigheden gemaakt worden.

Dat laatste vind ik best schokkend en ik wil daar graag op een positieve manier alternatieven voor aanbieden. Ik hoop dat veel mensen gaan zien dat het goed en leuk is om bezig te zijn met duurzame mode. En ook dat het helemaal niet duur of suf hoeft te zijn. Hier op Inspiring Stories zal ik iedere maand een leuke en positieve tip geven, zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen!

Enne, wil je mijn actie steunen dan kan dat via deze pagina. Daar ga je een hoop mensen blij mee maken. Alvast dankjewel en tot snel!