MEET CHANTOILE

Voor het eerst een blog op inspiring stories van mij, de blogger achter Chantoile. Ontzettend spannend! Eigenlijk deelde ik nog niet eerder wie ik ben en waar mijn liefde voor mode ontstond. Een primeur! Mijn echte naam is Chantal en naast het blogger zijn, ben ik mama van een zoon (5), werk ik parttime binnen de overheid.

HOE MIJN LIEFDE VOOR MODE BEGON

Als kind (6) tekende ik talloze jurken en hoeden, maakte een jurk (van gordijnstof) voor mijn barbiepop in de hoop ooit later modeontwerper te worden. De droom zakte al snel weg en als puber was ik eigenlijk niet meer met mijn kinderdroom bezig.

Jarenlang zette ik mij erg af tegen de mode, kocht pas kleding als mijn broeken en shirts uit elkaar vielen van ellende en kocht wat praktisch en lekker zat. Ik liep bijna altijd in een zwarte coltrui.Totdat ik modellenwerk ging doen en ontdekte dat mode eigenlijk heel leuk is en het ook iets voor mij bracht, ik voelde me steeds meer ‘vrouw’. Dat klinkt misschien gek, maar dat was echt wat er gebeurde met me. Ik voelde dat ik er meer mee wilde doen. Langzaam stelde ik me open voor al het moois wat kleding kan brengen en kreeg de smaak te pakken. Ik probeerde talloze stijlen uit en experimenteerde en kocht er op los. In het begin schafte ik alles aan wat de paspop in de etalage droeg. Mijn vriendinnen en ik grapten hier vaak over. Dat is nu tien jaar geleden. Laatst zei mijn beste vriendin: “Weet je nog? Jij was het meisje van de paspop en kijk eens waar je nu staat.”

DE STAP NAAR DUURZAME MODE

Dat was niet het enige. Ik realiseerde me al snel dat mode een keerzijde heeft die onder andere kinderarbeid heet of milieuvervuiling. Ik ben het type wereldverbeteraar en dus kwam mijn idealisme weer om de hoek kijken. De gedachte dat een kind aan mijn shirt gewerkt heeft, kon ik niet accepteren. Ik las er over en dacht er veel over na. Hoe kan ik mode stijlen en toch duurzaam te werk gaan? Ik verdiepte me in eerlijke en groenere vormen van mode, bedacht hoe ik dat wilde vorm geven en zo was Chantoile.nl een feit. Een inspiratieblog vol duurzame mode met zo nu en dan wat idealistische praatjes van mij.

VANAF NU IEDERE MAAND OOK HIER

Ik stel me niet voor niets voor natuurlijk, want vanaf nu zal ik hier elke maand een poging doen om jullie te inspireren op het gebied van mode en styling, waarbij ik exclusief met duurzame en eerlijke producten werk. Denk aan het creëren van trendy outfits tot het oppimpen van de kleding die al in je kast hangt.

OKTOBER = SUSTAINABLE MONTH

De maand oktober is ook de maand waarin er veel aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid door het hele land. Zo is de Dutch Sustainable Fashion Week 5 oktober afgetrapt met een openingsshow in Amsterdam. En ik ga tijdens Dutch Earth Week in Maastricht de Fashion-make-sense awards bijwonen, waar jonge ontwerpers kans maken op een geldprijs om te kunnen werken aan het produceren van een duurzame kledingcollectie. Kortom, de perfecte maand om nieuwe inspiratie op te doen en dat met jullie hier te kunnen delen volgende maand. Tot dan!
www.chantoile.nl