LEASE A JEANS!

Het leasen van een auto is al vrij bekend, maar het leasen van kleding? Oke, dat is even wennen. Het merk MUD jeans heeft dit speciale concept geïntroduceerd. Je kan namelijk een spijkerbroek bij hun leasen voor een vast bedrag per maand, net als een telefoonabonnement. Daarnaast zijn hun broeken ook nog eens super duurzaam, love it!

Het lease concept is vrij makkelijk. Je kiest een broek, betaald een startbedrag van €20,- en vervolgens betaal je €7,50 per maand. Wel moet je de broek minimaal een jaar leasen. Wat enorm speciaal is aan dit concept is dat MUD jeans de broek, na afloop van het leasetermijn, weer terugneemt én opnieuw verwerkt in hun producten! Zo wordt jouw oude spijkerbroek hergebruikt.

Naast dit vooruitstrevende concept is MUD jeans ook enorm duurzaam. Ze gaan voor een circulaire bedrijfsvoering, wat inhoudt dat ze van hun denim-afval produceren. Op dit moment bestaan hun jeans uit 23 – 40% gerecycled denim!

Het productieproces van MUD jeans laat geen ecologische voetafdruk achter, dat houdt in dat de natuur niet geschaad wordt hun bedrijfsvoering. Daarbij zorgen ze ook dat iedereen in de productieketen een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar aandeel erin. Want als kleding heel goedkoop is, moet iemand anders in de productieketen er een hogere prijs voor betalen.

Hun jeans zijn organisch en vegan. Dat houdt in dat in hun productieproces geen dieren, planten of mensen zijn misbruikt. Daarnaast biedt MUD jeans nog andere manieren om jouw jeans zo lang mogelijk in leven te houden. Ook kan je je oude jeans terugbrengen, zodat zij deze kunnen recyclen.

Ben jij ook al zo nieuwsgierig geworden naar MUD jeans? Klik hier voor hun website en laat ons weten wat je ervan vindt!