I WANT VINTAGE!

Vintage is helemaal hot and happening! Unieke items, mooie merken en dat allemaal voor kleine prijsjes. Toch blijft het lastig om de juiste kledingstukken te vinden, aangezien het aanbod in de winkels enorm is! In deze blog zullen we een paar tips geven hoe jij het beste je vintage items kan scoren!

1. Size doesn’t matter

Het maatvoering systeem is meerdere keren veranderd door de jaren heen. Dus als je op zoek gaat naar jouw maat, past het hoogst waarschijnlijk niet. In plaats daarvan is het beter om zelf in te inschatting of het kledingstuk jou zou passen. Is het artikel toch te groot? Don’t worry, oversided is in.

2. Niets is perfect

Omdat vintage kleding al een heel leven heeft gehad, kan het soms zijn dat het niet meer in een perfecte staat is. Als je hier écht niet tegen kan is het natuurlijk beter om het item niet te komen, maar hoe cool is het om een kledingstuk te hebben met een verhaal? Een denim jasje waar bijvoorbeeld een kleine inktvlek op zit, een jeans met een gescheurde knie ect. Allemaal karakteristieke eigenschappen van jouw item, unieker kan niet!

3. Voelen, voelen en nog eens voelen

Klinkt logisch toch? Maar wordt vaak vergeten. De stofsamenstelling kan je het meeste zeggen over de kwaliteit van een product. Aangezien de kans groot is dat deze eruit is geknipt door de vorige eigenaar, is het voelen geblazen. Vooral als het om denim items gaat is het belangrijk dat de stof dikker en zwaarder is, alleen dan weet je of je goede kwaliteit te pakken hebt.

4. Stomme vragen bestaan niet

Het item ziet er super gaaf uit maar je kent het merk totaal niet? Don’t worry, vraag het! Omdat de kleding vaak ouder is en van verschillende plekken geselecteerd wordt, kunnen de merken niet meer bestaan. Als je naar een goede vintage winkel gaat weet het personeel vaak veel over de kleding en merken die er hangen. Gewoon vragen dus, daarnaast kunnen zij ook nog eens stijladvies geven!

5. Blijf bij je stijl

Door het enorme aanbod van kleding, en de verschillende stijlen die hierbij gespaard gaan, zou je aan je eigen stijl kunnen gaan twijfelen. Soms is het echt niet erg om een paar items te hebben die out of your comfortzone zijn, maar een compleet nieuwe look? Als je te veel items koopt die niet in jou straatje passen, blijven ze in de kast liggen en dat moet juist voorkomen worden! Als je echt twijfelt aan een product, vraag dan aan het personeel of het teruggebracht kan worden. Zo kunnen je beste vriendinnen hun eerlijk mening geven voordat jij straks radeloos voor de kast staat.

En tot slot…

6. Raak niet overprikkelt

Iedereen kent dit wel, veel leuke dingen en ook nog eens korting. Allemaal ingrediënten voor een lege portemonnee en een overvolle kledingkast. Alleen is dit niet duurzaam bezig zijn. Wist je dat je nog geen eens de helft van je kledingkast ook echt draagt? Daarom is het belangrijk om van te voren te weten waar je voor gaat, voorkom hierdoor het kopen van dubbele items. Wil je je juist laten verassen? Dan kan dat ook, maar houd wel een budget voor ogen.

Nog even en dan kan je bij ons in de webshop straks ook vintage items scoren, we can’t wait!