Healthy nieuw jaar!

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent een schone lei en nieuwe kansen. We hebben allemaal wel iets wat we dit nieuwe jaar beter willen doen (speaking of goede voornemens). Ze zijn er in alle vormen en maten; stoppen met roken, meer geld besparen, meer sporten, minder stressen, you name it. En last but not least natuurlijk gezonder eten. Om het jullie iets makkelijker te maken het gezonder eten vol te houden, hebben wij drie heerlijke healthy snack recepten voor je verzameld. Nog een bijkomend voordeel: het is allemaal heel gemakkelijk te maken en snel klaar!

GEZONDE MUFFINS

Dit recept is een must make als jouw goede voornemen gezonder eten is. Je hebt namelijk maar drie ingrediënten nodig en dat is geen meel of suiker! Wat je wel nodig hebt is:

– 4 eieren
– 2 (het liefst rijpe) bananen
– Rood fruit naar keuze
– Muffin bakvorm
– Bakspray (of boter/olie waarmee je de bakvorm in kunt vetten
– Suiker (optioneel)

Hoe maak je deze kleine stukjes geluk?

Schil de twee bananen en pureer ze in een grote kom. Voeg daar de vier eieren aan toe en meng ze met de bananen. Als je wil, kun je suiker toevoegen aan het mengsel om het wat zoeter te maken. Dan pak je de bakvorm en vet je hem een beetje in. Daarna doe je in de muffinvormpjes een paar stukjes fruit tot de rand. Nu pak je de eierenbananenmix en vul je de vormpjes tot de rand met het mengsel. Stoot de bakvorm zachtjes tegen de bovenkant van het aanrecht om de luchtbubbeltjes uit het mengsel te verwijderen. Doe dan de bakvorm 12 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden en haal ze er daarna voorzichtig uit. Klaar is kees!

PBJ-YOGHURTPARFAIT

Deze snack is ideaal, omdat je het niet hoeft te koken of bakken. Het kan dus echt binnen twee minuten klaar zijn en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Scheelt weer in de portemonnee! Je hebt nodig:

– Pindakaas (als je een extra bite wilt kun je het best pindakaas met hele pinda’s gebruiken)
– (Magere) vanilleyoghurt
– Vers fruit (of jam voor de zoetekauwen onder ons)

Hoe maak je dit leuke tussendoortje?

Meng in een kommetje of potje de pindakaas en de vanilleyoghurt tot een mengsel (afmetingen naar eigen smaak). Snijd het fruit in stukjes en leg het erbovenop of voor de jamliefhebbers kun je er een laagje jam op leggen. Voor extra crunch kun je er nog noten of muesli aan toevoegen.

CHOCOHAZEL ENERGYBITES

Dit tussendoortje smaakt precies naar Nutella, maar dan een stuk gezonder. Hoe fijn?! Ook voor deze lekkernij heb je maar drie ingrediënten nodig. Dit zijn:

– Gepelde, geroosterde hazelnoten – 40%
– Cacaopoeder (ongezoet – 20%
– Dadels – 40%

Hoe maak je deze vrolijke bolletjes?

Doe alle ingrediënten volgens de afmetingen van het ingrediëntenlijstje in de blender. Dan krijg je een plakkerige substantie waar je kleine bolletjes van kunt rollen met je handen. Rol deze bolletjes nog eens in de cacaopoeder en je chocohazel energybites zijn klaar!

Hazelnoten kunnen best prijzig zijn, een iets goedkoper alternatief is dan bijvoorbeeld pinda’s. Je energybites zullen dan meer naar pindakaas smaken, wat ook zeker niet verkeerd is!