FASHIONBLOGGERS FAVO’S

Elke maand schrijft Lidia, bekend van de duurzame fashionblog allaboutfairfashion.nl, iets over haar inspiratiebronnen. Deze maand over haar favorieten!

DE FAVORIETEN VAN EEN FAIR FASHION BLOGGER

Als fair fashion blogger kom ik natuurlijk in aanraking met heel veel verschillende merken. Ik heb het geluk dat ik veel kan uitproberen. Soms door het te lenen, maar in de loop van de tijd heb ik ook best wat om me heen verzamelt. Hieronder beschrijf ik drie van mijn favorieten.

..VINTAGE

Ik hou van vintage, niet dat het er dik bovenop ligt in mijn stijl, maar ik combineer het graag. Daarbij is de prijs en de kwaliteit vaak prima. Ik heb een Levi 501 spijkerbroek en wat vintage sjaals voor in mijn haar, een vintage batik jurk en nog wel wat dingen. Ik geloof dat tweedehands of vintage kopen het meest duurzame is wat je kunt doen. Hiervoor hoef je namelijk geen nieuwe grondstoffen te gebruiken en geef je een kledingstuk een tweede leven.

..ARMEDANGELS

Maar ik ben dan wel iemand die ook wel houd van iets nieuws. Graag ook voor een fijne prijs. Ik ben best bereid om wat meer neer te leggen voor een kledingstuk, omdat ik geloof dat een eerlijke prijs ook een normale prijs is. Maar het is wel fijn als ik het ook kán betalen. Armedangels is daar een goed voorbeeld van. Ze zijn niet zo spotgoedkoop als de grote ketens die we kennen, maar ze hebben wel betaalbare items.

..KUYICHI

En ja dan heb je ook nog de nostalgie. Mijn allereerste fair trade spijkerbroek die ik kocht was van Kuyichi. Vol vuur ging ik naar de winkel om eerlijke kleding te kopen acht jaar geleden. Het koste me een rib uit mijn lijf in die tijd, maar ik vond het de moeite waard. Nog nooit had ik met zoveel plezier een spijkerbroek gedragen als toen. Ook nu is het een merk wat ik in de gaten blijf houden. Ze hebben veel stoere casual items, waar ik wel van houd.

En jij, heb jij al een favoriet merk, of misschien meerdere?