DE DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK 2018 IS IN ZICHT!

Nog heel even en dan start de Dutch Sustainable Fashion Week 2018, and we can’t wait! Over een klein maandje kan jij de mooiste en duurzaamste creaties bewonderen van verschillende, talentvolle designers. Inspiring Stories heeft speciaal voor jou de laatste nieuwtjes verzameld, enjoy!

De Dutch Sustainable Fashion Week, wat was dat ook alweer? De DSFW is een stichting dat zich inzet om duurzame kleding beter in beeld te krijgen bij de consument. De organisatie zet zichzelf, en haar winst, alleen maar in om hun missie te kunnen verwezenlijken. Daarnaast worden er door het hele land heen evenementen georganiseerd én zijn er high fashion shows! In totaal worden er dit jaar vier fashion shows gegeven, allemaal met een ander thema.

De die-hard sustainable fashion liefhebber was het waarschijnlijk niet ontgaan, de enige echt Mo Benchellal heeft speciaal voor de DSFW een haute couture lijn ontworpen! Hiermee opent hij met zijn show officieel de DSFW. En zijn materiaalkeuze? Niets minder dan oude Ministerie van Defensie uniformen. Mo weet ons altijd weer te verbazen, want alles wat hij maak is spectaculair. Zo toverde hij in zijn vorige collectie een blazer om tot een prachtige baljurk! Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, hier kan je zijn Instagram bekijken. Tijdens de show zullen er ook veel bekende gezichten aanwezig zijn, wie dit precies zijn wordt nog geheim gehouden.

Naast Mo Benchellal heeft de DSFW nog vier andere opkomende designer gevraagd om hun visie op duurzame high fashion te geven. Zij geven elk hun eigen invullen aan de vier elementen; water, aarde, vuur en lucht. Tegelijkertijd visualiseren zij hiermee de consequenties van de fashion branche op het milieu. De designers zijn trouwens net bekend gemaakt, dit zijn: Sarah van der Wilk, Nine Marin Parre, Svetlana Fedina en AJ Mets! Hierbij visualiseert Sarah het element lucht, Nine het element aarde, Svetlana het element water en AJ het element vuur.

Sarah houdt zich voornamelijk bezig met duurzaamheid en laat zich inspireren door traditionele Japanse kunstvormen. Nine haar drijfveer komt uit het verleggen en doorbreken van grenzen. Svetlana vindt dat fashion meer is dan alleen een manier om je te kleden. Er kan een sterke boodschap uitgedragen worden en deze boodschap is bij haar vooral gericht op duurzaamheid. Tot slot laat AJ zich inspireren door de natuur, daarnaast is deze collectie ook een eerbetoon aan zijn vader. Wij zijn enorm benieuwd naar de collecties! Jij ook?

Kaartjes voor de shows zijn nog te verkrijgen, klik hier voor de link!

Hieronder nog een kleine terugblik op het event van vorig jaar!