​APPS TEGEN VOEDSELVERSPILLING

We gooien allemaal wel eens eten weg dat nog prima gegeten zou kunnen worden. Wel eens aan gedacht hoeveel eten restaurants weg moeten gooien? Of wat dacht je van supermarkten? De bedenkers van de onderstaande apps hebben hier iets voor verzonnen.

Thuisafgehaald

De kookkunsten van je buurman of buurvrouw al wel eens willen ervaren? Via Thuisafgehaald kan dit! Hiermee kan je namelijk eten afhalen dat door jouw buurtgenoten gekookt is. Of teveel gekookt en je zou graag een deel van je boodschappen terug willen verdienen? Upload jouw maaltijd op de site en verdien er iets voor terug. Mocht er een drukke periode aankomen waarin niet zoveel gekookt kan worden kan je ook terugvallen op Thuisafgehaald. Sociaal, leuk en lekker eten! Klik hier voor hun site.

ResQ

Taartjes die in de vitrine hebben gestaan, eten dat nooit opgehaald is of ingrediënten die over zijn? Je kan het allemaal bestellen met de ResQ app, tegen een klein prijsje. Restaurants en lunchrooms geven via de app aan wat ze nog over hebben, in plaats van dat het in de prullenbak verdwijnt! Jij kan het eten reserveren en uiteindelijk ophalen. Het concept is geïntroduceerd in Amsterdam en komt ook naar Utrecht en Den Haag!

Voor Rotterdam en Delft is er een andere app, namelijk Restoranto. Zij hebben hetzelfde concept als ResQ, alleen heeft Restoranto nog iets extra’s. Zij doneren namelijk bij iedere aankoop een bepaald percentage aan een voedselproject in Oeganda. Hoe mooi is dat?!

NoFoodWasted

Producten die bijna over de datum zijn worden vaak weggegooid in de supermarkten. Echt zonde want dit is vaak nog eetbaar. NoFoodWasted speelt met hun app hierop in. Zij brengen voor jou de voedingswaren die bijna over de datum zijn in kaart. Jij kan via de app jouw favoriete supermarkt selecteren en het assortiment aan deze producten zien. Een mooie bijkomstigheid? De supermarkten geven korting op deze producten! Zo ben je goed voor het milieu en bespaar je geld!