#5LOOKSCHALLENGE

Veel mensen zijn er schuldig aan: kleding kopen om het kopen en de hele kledingkast volproppen om vervolgens maar een kwart te dragen en op een gegeven moment denken: ik moet mijn kledingkast opruimen. Dan minstens één hele vuilniszak met ‘oude’ kleding vullen, die weggooien en het enige dat overblijft is een voldaan gevoel van het opruimen.

De mode-industrie is, na de olie-industrie, de grootste boosdoener als het gaat om milieuvervuiling. Nederlanders gooien al 200 miljoen kilo aan textiel weg per jaar en dat is nog niet eens 0,23% van de wereldbevolking. De inhoud van deze zak, die hun waarschijnlijk meer dan honderd euro heeft gekost, zit vol met nog bruikbare stof. En nog erger: alle arbeid en (chemische) middelen die nodig waren bij de productie en vervoer van het kledingstuk, zijn dus alleen goed geweest voor een paar keer dragen.

Vaak kunnen we met dezelfde kledingstukken meer dan we denken. Tuurlijk komt het voor dat je kledingstukken zat bent, maar one woman’s trash is another woman’s treasure. Geef de kleding bijvoorbeeld weg aan iemand die het niet zo breed heeft als jij of organiseer kledingparty’s met vriendinnen.

In het kader van less is more heeft duurzaam kledingmerk People Tree de 5-looks-challenge bedacht. De bedoeling van deze challenge is dat je vijf items uitkiest, waarvan drie kledingstukken, een accessoire en een sieraad. Creëer daarna vijf verschillende looks met deze kledingstukken, maak van elke dag een foto en plaats die op Instagram (of een ander socialmediaplatform) met de hashtag #5lookschallenge. De creatiefste foto’s komen op de site van People Tree. Klik hier voor de regels en extra informatie.

Nieuwsgierig naar de producten van People Tree? Bekijk ze hier.