Hee jij daar! Leuk dat je onze website bezoekt. Op Inspiring Stories verzamelen wij de mooiste verhalen en producten van duurzame merken op één platform.
Wij staan altijd open voor nieuwe merken en ingevingen. Jouw merk ook op Inspiring Stories? Stuur ons een mailtje of bel ons voor meer informatie.
Swipe to the left
Jurkjes

Jurkjes

By Jip Kelderman November 6, 2017 34 Views No comments

Jurkjes, jurkjes, jurkjes. In december gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Het staat feestelijk en chique, perfect voor de feestdagen dus! Toch is kiezen altijd moeilijk. Het is natuurlijk niet het meest veilige kledingstuk. Aangezien er zoveel soorten zijn, heeft InspiringStories de leukste drie soorten jurkjes voor je uitgekozen.

Little black dress

Met een LBD ga je bijna nooit de fout in. Het is een veilige keuze, want zwart kleedt af, en het kan bij iedere gelegenheid. Netjes of feestelijk, een little black dress is heel veelzijdig. Een echte essential!

Een goed voorbeeld is de Crepe Black jurk van Lanius. Door de crêpestof valt de jurk mooi, slijt hij niet en hij is kreukbestendig. Ideaal als je haast hebt!

Jurken met print

Een leuk jurkje met print is de gulden middenweg. Het valt op en is daarmee best gewaagd, maar je kunt bij je favoriete pasvorm blijven en met prints kun je toveren. Verticale strepen laten je bijvoorbeeld langer en slanker lijken, terwijl horizontale strepen je kleiner en breder maken. Grote prints doen voller lijken en kleine prints slanker. Probeer verschillende patronen uit en kom erachter wat bij jouw lichaam het beste past!

Een voorbeeld van een jurkje met print is de Kassia Navy jurk van ArmedAngels. Door het stipjespatroon gaat de aandacht naar de jurk en minder naar delen van je lichaam die je liever verbergt.

Jurken met klokkende rok

Dit is een iets gewaagder jurkje, maar echt een december-favourite! Klokkende rokken zien er vrolijk uit en zijn daarom uitstekend voor de feestdagen.

Een goed voorbeeld is de Harriet Black jurk van People Tree. De klokkende rok zorgt voor het speelse effect, de boothals zorgt voor sexiness en de lange mouwen voor evenwicht waardoor de look compleet wordt. Een echte eyecatcher!


De makers van de onderstaande creaties gingen een stapje verder op het gebied van duurzaamheid. Zij hebben jurkjes gemaakt van afval. Misschien niet zo comfortabel om aan te doen naar het kerstdiner, maar bijzonder om te zien wat je allemaal met ‘afval’ kunt doen. Feestartikelen zoals ballonnen en plastic bekertjes kun je dus beter bewaren na afloop!

Voor meer leuke jurkjes kun je hier terecht.

Posted in: Inspiration